Hallo zusammen
Ich habe vor knapp drei Wochen zum ersten Mal eine ital. Mutterhefe, lievito madre, angesetzt, die bald fertig ist. Kennt sich jemand damit aus? Hätte ein paar praktische Fragen und würde mich gerne austauschen.
Dankeschön
Lievito madre
Re: Lievito madre
Ich ha au eine aber au nonig so lang[-] villicht 2Monet was wetsch de wüsse?
Re: Lievito madre
Also eini isch ja e Si[-]
Re: Lievito madre
Also vor allem wieviel ich jeweils nehmen soll zum backen und wieviel hefe dass es dann noch braucht, wenn überhaupt...
Re: Lievito madre
Ich nimm amig 10% vom Mehlateil und due d Hefe defür um d Hälfti reduziere... lah dr Teig defür aber länger gah[-] me chas aber au uhni Hefe mache... aber das hani no nie probiert... ich orentier mi am besondersgut.ch blog und pöltzblog... bi aber au immer no am probiere aber find scho mit de LM wird ds Brot luftiger[-]
Re: Lievito madre
Super danke! Nemmsch frischhefe? Ond der teig lohsch nachem forme au nomol zemmli lang lo go? letscht mol esch mer s gformte brot fasch chli verloffe, aso ned so id höchi...